valmista on

22.9.2013
Jos jotain olen tässä bloginpidon aikana oppinut, niin sen, että keskeneräisistä töistä ei juuri kannata hiiskua. Mainitsin täällä tekeväni yhtä suurta projektia. Samansuuntaista olen vihjaillut muulloinkin. Arvata saattaa, ettei näistä töistä yksikään ole valmistunut, ja valtaosa taitaa olla purettu takaisin keriin.

Mutta nyt. Nyt on niin, että valmista on.

TEIN NEULEEN.


Anteeksi huuto, mutta onhan tämä nyt suuri asia. Pidän vauvajutuista, koska ne valmistuvat niin nopeasti. Tykkään tehdä koruja ja vaikka kännykkäpussukoita, koska jos ensimmäisestä tulee jotenkin huono, niin voin valmistaa toisen, paremman version vielä samana iltana. Kokonaisen paidan kanssa ei ole niin. Kun sellaisen tekee, niin siinä se sitten on. Ei sitä enää ruveta purkamaan, kun osat on kerran ommelty yhteen. Sitten on kyse enää siitä, että tuliko siitä pidettävä vai ei. Jääkö se kaapin perälle, koska eihän itse tehtyä voi poiskaan heittää, vai onko se oikeasti käytössä.

           

Tämä neule valmistui vasta tänään, mutta luulen jo, että kyllä se käyttöön tuleen. Viimeistään sitten kun on vähän vilpoisempi.

Neuleprojektieni kohtaloksi on usein koitunut se, että olen soveltanut liikaa, vaikka neulomiskokemukseni ei millään riitä soveltamiseen. Nyt otin varman päälle ja tein melkein samalla langalla kuin ohjeessakin.

Ja se ohje on täällä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=142&d_id=19&lang=fi

Lankana käytin Dropsin Verdiä, josta minulla ei ollut aiempaa kokemusta. Keveys ja kutittamattomuus tekivät vaikutuksen. Ja tuollainen pörröinen lankahan on siitä ihanaa, että silmukoiden tasaisuus ei ole niin tarkkaa, haihtuvat peittävät sopivasti.

Ja lopputulos ei ehkä ole niin tasainen ja toisen sivusauman ompelin väärältä puolelta, mutta valmista on. Ei sitten muuta kuin uutta puikoille.

4 kommenttia on "valmista on"
 1. Onnea ensimmäisestä "oikeasta" neuleesta, tiedän tunteen! :D Puseron liukuväri on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Liukuvärjätty lanka tuo kyllä kivaa eloa tällaiseen yksinkertaiseenkin malliin. Ja vieläpä helposti, se on tärkeintä :)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä! Mulla myös menee into aika nopeasti isojen neuleprojektien kanssa, varsinkin jos neuloo yhdellä värillä sileää neuletta tms. hieman puuduttavaa. Tästä syystä eka villapaitani ei ole edelleenkään valmis... Mutta onnittelut sinulle valmiista työstä, kiva villapaita siitä tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isot puikot vaan, niin tulee äkkiä valmista :)

   Poista