mitä kettu sanoo

19.10.2013

Lammas sanoo mää, leijona rrrauh, koira vuh vuh, lehmä muu ja käärme sssss.

Mutta mitä sanoo kettu? (Yritin selvittää tätä myös googlen avulla, tässä tulos: http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/tassako-uusi-gangnam-style-absurdi-norjalaisvideo-villitsee-viraalisti)


Kuolleena ei varmaan mitään, mutta tämä kettupuuhkapa onkin sellainen, ettei eläintä ole vahingoitettu valmistuksen aikana.

Listasin viime talvena pieniä käsitöitä, joita haluaisin pienelle kummitytölleni jossain vaiheessa tehdä. Ykköspaikalle pääsi Muumurun kettupuuhka, joka valloitti söpöydellään. Syksyn kylmetessä muistin huivin taas ja päätin vihdoin ottaa työn puikoille. Hupsistarallaan pesukarhuhuivillakin oli kenties vaikutusta. Mutta kävikin niin, että Muumurun nettisivut ovat uudistuneet, eikä kettupuuhkan ohjetta enää löytynyt.

Ravelrysta bongasin kettupuuhkan ohjeen vähän muokattuna, mutta sunnuntainen energiani ei riittänyt lyhenteiden lukemiseen. Pienen hakemisen jälkeen löysin ohjeen kuitenkin yhdestä tanskalaisesta blogista. Tuota 50 rivin väliosiota en kyllä ymmärrä. Tein ainakin 70, ja yhtään lyhyempi huivi ei olisi saanut olla.

Lisäys: Muumurun kettupuuhkan ohje löytyy nykyään Facebookista.

   

Lankana käytin Schachenmayrin ihanan pehmeää ja kutittamatonta merinovillalanka Extra Merinoa, jonka oranssi sopi kettuun mahtavasti. Puikot olivat kokoa 3,5, ja niillä huivi valmistui yhdessä illassa. Silmien taiteilu veikin sitten neljä päivää.

Nyt huivi on kuitenkin omistajallaan, joka kuulemani mukaan oli jo tänään hoitanut aamupäivän pihaleikit eläimellinen huivi kaulassaan.

2 kommenttia on "mitä kettu sanoo"
  1. Voi ku on ihana :) Tommonen tekis miel tehdä itselleenkin. Kettuhan sanoo WAPAPAPAPAPPAPOW ;D Ylvis sen kertoo!

    VastaaPoista
  2. Tee ihmeessä! Ja sitten klubille näyttämään, miten kettu ääntelee :D

    VastaaPoista