mukava mielialalääke

23.1.2015

Luin tänään hesarista, että käsitöiden tekeminen kohottaa mielialaa ja lieventää stressiä. Ehkä siksi olenkin viime aikoina tarttunut taas puikkoihin, vaikka kutomukset ovat täkäläisessä ilmastossa edelleen melko tarpeettomia.

Neuloin joululahjaksi poikaystävälle tossut. Neuleohjeiden etsiminen oli ihanaa, ohjeiden läpikäyminen kutkuttavan kiinnostavaa ja itse neulominen - rentouttavaa, tosiaankin. Lankaa jäi yli, ja nyt ajattelin neuloa myös vierastossut. Vaikka lämpötila harvoin laskee alle 15 asteen, ovat matottomat lattiat ihan järjettömän kylmiä, kun lämmitys tai monikerroksiset ikkunat eivät kuulu paikalliseen rakennustyyliin, joten lämpimille tossuille on tarvetta.

Tai sitten haluan vain neuloa. Neuloa ja rentoutua. (Tasapuolisuuden nimissä on sanottava, että virkkaamistakin on kauhea ikävä. Korujentekokaihoa auttoi rantalomalle väkerretyt rannekorut, mutta oi kun sekin on ihanaa.)

Sama hesarin artikkeli kertoi muuten myös, että neulominen parantaa keskittymiskysyä ja suojaa muistia. Aikamoinen ihmelääke. (Saattaa tosin aiheuttaa koukuttautumista, ja koukuttamista.)
Post Comment
Lähetä kommentti