kisapanta

20.2.2016
Tästä viikonlopusta tulee jännä! Olen nimittäin osallistumassa elämäni ensimmäistä kertaa suureen urheilutapahtumaan. Talviurheilutapahtumaan.

Suuntana siis Salpausselän kisat, niiden mäkimonttu, ladunvarsi ja mitä ikinä paikkoja hiihto- ja mäkihyppykisoissa nyt onkaan.

Olen niin innoissani! (Ja vähän peloissani, mutta enemmän innoissani.)

neulottu panta turbaanipanta

Olen myös varustautunut, sillä yhtenä iltana tällä viikolla neuloin villapannan. Urheilukisoihin panta liittyy tietenkin siten, että panta -> ponnari -> sporttisuus. Niin sporttityttöä Lahtikaan ei ole minusta varmaan saanut, että yhdistäisin pannan ponnariin, mutta mäkimonttuun taidan tämän silti pukea. Pysyvät ainakin korvat lämpiminä.

Samalla sain itselleni vihdoin edes etäisesti turbaania muistuttavan päähineen. Olen jo useamman kuukauden ajan yrittänyt siinä onnistumatta neuloa turbaanipipoa. Olen testannut erilaisia ohjeita, joitakin parikin kertaa eri langoilla, mutta joko lopputulos ei ole pysynyt päässä tai en ole saanut sitä edes kasaan. Onko joku onnistunut turbaanipäähineen neulomisessa tai virkkaamisessa? Vastaanotan mielelläni vinkkejä ja ohjeita, sillä panta ei ihan onnistunut tukahduttamaan fiksaatiotani.

neulottu panta
neulottu panta

Etenkin epäonnistuneiden pipoviritysten jälkeen olikin niin ihana saada jotain valmiiksi parissa tunnissa, että suunnittelen useammankin pannan puikottamista. Suunnittelen myös asuvani ensi talvena maassa, jossa pärjää vuoden kylmimpäänkin aikaan pannalla, joten lisäkappaleiden tekeminen makes sense. Keräsin jo Pinterestiin muutamia kivoja ohjeita, suosikkejani ovat esimerkiksi tämä palmikkopanta, Novitan lettipanta ja ihanan ysäri kuviopanta. Pantoihin on muuten helppo upottaa kerien jämiä. Joko saan luvan tehdä toisen?

Ensimmäisenä puikoille pääsi siis 2o, 2n -joustinneuleesta muodostuva turbaanipanta. Tykkään tällaisista töistä, joiden ohje on supersimppeli, mutta lopputulos silti näyttävä. Käytin tuplalankaa (Dropsin Nepalia ja Novitan Woolia) ja kahdeksikon pyöröpuikkoa.

Ohje turbaanipantaan löytyy täältä.
4 kommenttia on "kisapanta"
 1. Moi! :) Pystyisitköhän selventämään tuota "käännös"kohtaa hieman? En ole ikinä tehnyt englanninkielisestä ohjeesta ja olen suht aloittelija muutenkin kutomisessa. Tosi hienon pannan oot tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jennifer! Kiva, että tykkäät pannasta :)

   Tässä lyhyt käännös alkuperäisestä ohjeesta:
   Luo 24 silmukkaa koon 7 puikoille.
   Oikean puolen kerros: neulo 1 nurin, sen jälkeen toista 2 oikein, 2 nurin, ja lopussa taas 2 oikein ja 1 nurin.
   Nurjan puolen kerros: 1 oikein, sen jälkeen toista 2 nurin, 2 oikein, ja lopussa taas 2 nurin ja 1 oikein.
   Jatka joustinneuletta, kunnes työ on n. 21,5 cm pitkä (ohjeessa 34 kerrosta).
   Seuraavaksi aloitetaan kierteen teko.
   Oikea puoli: jatka joustinneuletta 12 silmukalla, jätä loput 12 silmukkaa odottamaan.
   Toista joustinneuletta 12 silmukalla yhteensä 12 kerrosta (tai 8 cm). Katkaise lanka.
   Neulo sitten saman verran niillä 12 silmukalla, jotka jätit odottamaan.
   Yhdistä kaikki 24 silmukkaa sitten samalle puikolle siten, että oikean puoleisen puikon silmukat tulevat vasemman puoleisen puikon silmukoiden jälkeen (valmiin pannan kuvasta tämän näkee selkeämmin).
   Jatka sitten joustinneuletta samoin kuin alussa yhtä pitkään kuin ennen jakoa (eli 34 kerrosta tai n. 21,5 cm).
   Ompele päät yhteen.

   Toivottavasti ohjeesta on iloa :) Kysele, jos jäi vielä epäselväksi, ja tsemppiä neulontaan!

   Poista