sydämiä kaikille

14.2.2016
virkattu sydän virkkaus

Rakkaudentäyteistä ystävänpäivää! Pusuja ja sydänsilmäisiä hymiöitä! 

Omat sydämeni lähetän tänä vuonna sähköisesti kuorrutettuna lupauksin rutistaa oikein kovaa, kun seuraavan kerran nähdään. Onneksi ystävyyttä, rakkautta ja sen sellaista voi juhlia milloin tahansa. Sen hetken koittaessa kaivan laatikoista kasan virkattuja sydämiä, joita sitten heittelen samalla kun pussailen ja halailen Tärkeitä Ihmisiäni. (Taustalla soi varmaan Mumford & Sons tai Lana Del Rey tai joku muu vastaava indieleffamusa. Soundtrackini on harvoin suomeksi, mutta jos olisi, niin se olisi SanniaJenni Vartiaista tai Finlandersin Oikeesti, koska rakkauden kanssa on turha yrittää olla cool.)

Kolme sydäntä on jo valmiina. Alta löydät ohjeet kolmenlaisiin virkattuihin sydämiin.

virkattu sydän

Tee aloituslenkki (taikarengas eli magic ring, ohje esim. täältä).
1. kerros: Virkkaa 3 kjs (kjs = ketjusilmukka) ja aloituslenkkiin 10 p (p = pylväs).
2. kerros: Virkkaa 3 kjs ja 3 pp (pp = pitkä pylväs) samaan silmukkaan, 3 pp seuraavaan silmukkaan, p ja ½p (½p = puolipylväs) seuraavaan, ks (ks = kiinteä silmukka) kahteen seuraavaan silmukkaan, seuraavaan silmukkaan (ks, p, ks). Tämä on sydämen kärki. Toinen puoli tulee käänteisessä järjestyksessä eli virkkaa 1 ks kahteen seuraavaan silmukkaan, ½p ja p seuraavaan, 3 pp, 3 pp ja 1 p. Sulje piilosilmukalla edelliseen kerrokseen.

virkattu sydän

Tee aloituslenkki (taikarengas eli magic ring, ohje esim. täältä).
1. kerros: Virkkaa kaksi kjs (kjs = ketjusilmukka) ja aloituslenkkiin 3 pp (pp = pitkä pylväs), 4 p (p = pylväs), pp, 4 p, 3 pp. Kiristä aloituslenkki melkein kiinni, ja virkkaa ensin 2 kjs ja aloituslenkkiin ps (ps = piilosilmukka).
2. kerros: Virkkaa ks (ks = kiinteä silmukka) ketjusilmukoiden muodostamaan lenkkiin, 2 ½p (1/2p = puolipylväs) seuraavaan silmukkaan, 3 ½p seuraavaan silmukkaan, 2 ½p seuraavaan, ½p kolmeen seuraavan silmukkaan, 2 ½p seuraavaan, (½p, p, ½p) seuraavaan silmukkaan. Tämä on sydämen kärki. Jatka toinen puoli: 2 ½p samaan silmukkaan, kolmeen seuraavaan ½p, 2 ½p, 3 ½p, 2 ½p. Ketjusilmukkalenkkiin ks ja keskelle kiinni piilosilmukalla.

Alkuperäinen ohje englanniksi täällä.
virkattu sydän lasinalunen

Tee aloituslenkki (taikarengas eli magic ring, ohje esim. täältä).
1. kerros: Virkkaa 2 ketjusilmukkaa (kjs) ja aloituslenkkiin 12 pylvästä (p).
2. kerros: Virkkaa 2 p jokaiseen edellisen kierroksen silmukkaan. (Kerroksessa yhteensä 24 silmukkaa.)
3. kerros: Virkkaa joka toiseen silmukkaan 1 p, joka toiseen 2 p.  (36)
4. kerros: Kiinteä silmukka (ks) ensimmäiseen silmukkaan, ½p seuraavaan, ½p ja p seuraavaan, 2 p kuuteen seuraavaan silmukkaan, p kolmeen seuraavaan silmukkaan, ½p kahteen seuraavaan, kiinteä silmukka (ks) yhdeksään seuraavaan. Kärjeksi virkkaa samaan silmukkaan 3 ks. Jatkan toinen puoli: ks seuraavaan yhdeksään silmukkaan, ½p kahteen seuraavaan silmukkaan, p kolmeen seuraavaan silmukkaan, 2 p kuuteen seuraavaan silmukkaan, p ja ½p, ½p, ks, piilosilmukka. Sulje piilosilmukalla.

Alkuperäinen ohje englanniksi täältä.

Post Comment
Lähetä kommentti