joulupallo vuoden myöhässä

28.11.2012
(Piti säästää tätä lähemmäksi joulua, mutta tällä viikolla alkaneet työt ovat vieneet kaiken energian, eikä käsitöihin tai kirjoittamiseen ole ollut iltaisin aikaa ja jaksamista. Ja onhan jouluun enää reilusti alle kuukausi!)


En ihan päässyt mukaan vuosi sitten vallinneeseen Arnen ja Carloksen neulotut joulupallot -maniaan, mutta tänä vuonna tullaan perässä. Katsotaan niitä nukkeja sitten vuoden päästä.

Kun ensimmäistä kertaa luin norjalaisesta pariskunnasta ja joulupalloista, ihmettelin, että eikö kukaan tosiaan ole ennen keksinyt neulottuja joulukoristepalloja. Ideahan on ihan loistava. No, eiväthän miehet tätä tosiaan keksineetkään, mutta onnistuivat kyllä tekemään palloista ja itsestään ilmiön. Kuka muka pystyy vastustamaan norjalaisia homoneulojia kuviovillapaitoineen ja pihalla nokkivine kanoineen? En minä ainakaan!


Pahempiakin joulupallohurahduksia (ja A&C-ihastuksia) lienee kyllä nähty, sillä oma joulupallovarantoni on ainakin toistaiseksi ainoastaan yhden pallon kokoinen. Eikä se yksikään enää ole todellisuudessa omissa nurkissani, vaan tein sen joulukalenterin yllätykseksi. Yhden tehtyäni ymmärrän kyllä hyvin niitä, jotka ovat tehneet näitä enemmänkin. Kuvioiden suunnittelu ja testailu on aika koukuttavaa. Sydämiä, eläimiä, erilaisia viivoja ja pieniä kuvioita - vaihtoehtoja on niin paljon!

Mutta minä tein siis vain tätä yhtä, kunnes siitä tuli erityinen. Tein ja purin ja tein ja purin kaikella kummitädin rakkaudella. Sisällään se pitää vanua ja pinnassaan sydämiä, kirjaimia ja raitoja. Ohje palloon (ilman kuvioita) löytyy esimerkiksi täältä. Omani on 56 silmukan pallo, koska 64 silmukalla, kolmosen puikoilla ja Anttilan Fleur-langalla pallosta tuli liian iso käyttööni (esteettisesti ja joulukalenterin luukkuun).

Muita Arneen ja Carlokseen ja joulupalloihin ihastuneita? Vai joko olet siirtynyt neulottuihin nukkeihin?
2 kommenttia on "joulupallo vuoden myöhässä"
  1. Ensimmäiset kohta tulilla! Olisi kuusi kappaletta tarkoitus rykäistä, ihan vaan A&C:n omilla kuvioilla. Kaikki tietenkin lahjaksi. Mahtava älynväläys lahjoa toisen puoliskon sukulaiset näillä palloilla, siellä kun tuskin tiedetään joulupallobuumista. Nyt kun löytäisi varastoista vielä ohutta, valkoista lankaa... (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusi palloa on varmaan vielä ihan siedettävä määrä, ettei ehdi kyllästyä. Mä en ookaan vielä päässyt kunnolla selailemaan Joulupallot-kirjaa, kun kirjastossa on aina lainassa ja kirjakaupassa en kehtaa ihan hirveän kauhan katsella :)

      Poista