ketjukauluskoru (tai jotain)

22.2.2013

Olen joskus ihan mahdottoman saamaton. Yleensä jään sohvalle makaamaan (kuvaannollisesti, sillä oikeasti mulla ei ole sohvaa) todennäköisemmin silloin, kun kyseessä on jokin ikävä velvollisuus, mutta välillä myös mukavat jutut joutuvat odottamaan. Annan esimerkin.

Tällaisia ketjukauluksia on näkynyt kaupoissa, kaduilla ja blogeissa varmaan jo pari vuotta, kun kaulustrendi on ollut valloillaan. Olen ihaillut koruja siellä täällä ja todennut, että tuollainenhan olisi ihan supersimppeli tehdä. Ehkä sitten joskus.

No nyt se joskus koitti, kun marssin eilen Sinelliin ostamaan hopeoitua ketjua. Illalla sitten päivitin tv-sarjat ajantasalle ja tein muutaman niks ja naks ja koru oli valmis. Niin yksinkertaista!


Sopivien pituuksien ja kiinnityskohtien kanssa oli tosin vähän haastetta, mutta onneksi ketjua ei tarvitse leikellä, vaan asia on aina korjattavissa.

Kuten alimman kuvan keltaisista nuolista hienosti huomaa, olen siis lisännyt ketjuun kolme rinkulaa: yhden keskelle ja yhdet kumpaankin reunoihin kohtiin, joista kaulusosio alkaa.

Vielä kun joku kertoisi, että miten koru pysyy käytettäessä suorassa ja ketjut järjestyksessä. Mietin, että niskaketjuksi voisi ainakin vaihtaa jonkun paksumman, josta olisi helpompi päätellä, miten päin ketju kiinnitetään.
4 kommenttia on "ketjukauluskoru (tai jotain)"
 1. Ihana! Tällaisen voisin itsellenikin väsätä. Juuri sopivam yksinkertainen, mutta kuitenkin näyttävä koru (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä superhelppo tehdä, joten kokeileminen ei paljon aikaa vie. Googlaamalla esim. chain collar necklace löytyy paljon erilaisia, joista voi etsiä ideoita.

   Poista
 2. Hyvä idea! Tosin mietin heti kun näin tuon, että pysyykö se järjestyksessä käytettäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi tosiaan olla, että täytyy vähän kehittää toteutusta esim. pidentämällä ketjuja tai vaihtamalla osan paksumpiin.

   Poista