värit järjestykseen

1.2.2013

Niin on järjettömän pitkä ja pimeä tammikuu ohi ja tapahtumantäytteinen helmikuu tuo värit takaisin elämään!

Joku aika sitten mainitsin suunnittelevani värikkään aaltokuvioisen viltin virkkaamista. (Samassa tekstissä mainitsin myös aloittaneeni pitkän aikaa kyteneen neuleprojektin, joka on tällä hetkellä jälleen alkupisteessä ja odottaa panostusta sopivampiin lankoihin. Ja uutta inspiraatiota.)

Yhtenä päivänä kaivoin sitten lankavarastojani ja nostin esiin kaikki värikkäät (esim. harmaan ja beigen) lankani. Sommittelin lankoja erilaisiin järjestyksiin ja pohdin samalla, millaisen viltin haluaisin. Tungenko työhön kaikkia värejä sekaisin tai sommitellen, valitsenko jonkun väriteeman ja pysyn siihen sopivissa sävyissä vai mitä?

Sitä olen ainakin miettinyt, etten välttämättä vaihda väriä ihan joka kerros, sillä päättely kauhistuttaa jo etukäteen.


En ole vielä ihan varma, mitä teen, mutta sen tiedän, että virkkausinto on tällä hetkellä sen verran kova, että taidan vain aloittaa ja katsoa, mitä syntyy. Story of my life.
4 kommenttia on "värit järjestykseen"
 1. Kuulostaa kivalta! Hyvät värit ainakin käytössä :) Kannattaa antaa virkkauksen viedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloinkin jo tekemään. Vähän on pitänyt välillä purkaakin, kun lankaa ei olekaan ollut tarpeeksi, mutta onneksi sen ei ole niin väliä, vaan voi todellakin tehdä ihan fiiliksen mukaan. Katsotaan, mitä tulee!

   Poista
 2. Tuo värien kokoelma näyttää ainakin minun silmääni kivalta. Yleensäkin tällaisissa "jämälankapeitoissa" pidän siitä, että eri värejä yhdistellään melko vapaasti. Siitä tulee omanlainen fiilis peittoon (:
  Ja langathan voi jotenkin päätellä jo virkatessa, eikös vaan? Silloin ei olisi lopuksi kymmeniä pääteltäviä pätkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäisi varmaan vaan hankkia vähän lisää lankoja, kun eiväthän nuo riitä alkuunkaan. Kiva myös ostella kaikkia kirkkaita värejä, kun muuten pitäydyn niin maanläheisissä. Ja tehdessä päättely olisi varmasti fiksua.

   Poista