tuhat kurkea

16.3.2013

Luin japanilaisesta uskomuksesta, jonka mukaan taittelemalla tuhat origamikurkea jokin toive käy toteen. Minä taittelin viisi.

Origameilla on Japanissa ilmeisen pitkä historia ja lapset opettelevat edelleenkin taittelemaan koulussa erilaisia muotoja paperista. Oma origamihistorianikin juontaa lapsuuteen, jolloin muistan taitelleeni yksinkertaisia eläimiä ja rasioita kopiopaperista. Ainoa paperintaittelu (tämä ei taida olla kuitenkaan japanilaista origamia), jonka edelleen muistan ulkoa, on taiteltu peli, jonka sisäsivuille kirjoitetaan erilaisia asioita (esim. luokan poikien nimiä tai ammatteja), joista johonkin päädytään ensin valitsemalla numero ja neljästä esiin jääneestä vaihtoehdosta yksi. Kaikki varmaan tajusivat? (Google kertoi, että peliä kutsutaan ainakin joissain piireissä kirppupeliksi.)

Origamit ovat mielestäni siitä ihania, että niiden tekemiseen tarvitaan vain paperia. Tällä kertaa innostukseni lähtikin liikkeelle juuri paperista, jonka bongasin Lontoon reissulla käydessäni Muji-liikkeessä. Pari puntaa maksaneessa paketissa on yhteensä 40 neliönmuotoista origamipaperia seitsemässä eri kuosissa.

Taittelin kurjet tämän ohjeen mukaan ja ripustin ne keittiön ikkunalle aurinkoa ihailemaan. Samalla heivasin lumitähtikoristeet varastoon, joten kevät, minä olen valmis!

Post Comment
Lähetä kommentti