kaksi käsityölöytöä

27.3.2013
Olen bongannut pari kiinnostavaa tuotetta, joista haluan vinkata täälläkin, sillä olen niistä aika innoissani.
Ensimmäiseen käsityölöytööni törmäsin Gatwickin lentokentältä ostamassani Company-lehdessä. Felicity Hall on suunnittelija, joka on erikoistunut moderneihin kirjonta- ja ristipistotöihin. Naisen nettisivuilta löytyy monenlaista ihanaa, mutta itse löysin sinne tee-se-itse-käsilaukkupaketin takia. Paketista löytyy kaikki, mitä kirjotun pikkulaukun tekemiseen tarvitsee: laukkukangas, kiinnitysmekanismi, langat, neulat, ohje ja niin edelleen. Kuvan voi valita neljästä erilaisesta, joista suosikkini on ehkä riikinkukkolaukko. Tai sitten lintukuvio. Tai kukkakuva. En pysty päättämään! Mielestäni ihan mahtava idea, jota aloin heti kehittelemään omaan käyttöön sopivaksi. Katsotaan, syntyykö tästä jotain.

Samaisessa lehdessä oli muuten artikkeli siitä, kuinka ompeleminen (ja muutkin käsityöt) on siistiä. In case you missed the memo: sewing is cool. Jopa niin, että brittiläisissä televisioissa alkaa pyöriä sarja nimeltä The Great British Sewing Bee, jossa etsitään maan parasta ja innokkainta amatööriompelijaa.


Toinen käsityölöytöni muuttaa hanskan kuin hanskan kosketusnäytön kanssa toimivaksi. Ainakin jos kuuden vuoden saksanopinnoista on jäänyt jotakin mieleen ja ymmärsin nettisivut oikein. Kaupoissa olen törmännyt ainoastaan ohuisiin älysormikkaisiin, enkä laittaisi pahakseni, jos vaikkapa mokkakäsineilläsi voisi käyttää älypuhelinta. En tosin tiedä, toimiiko lanka tosiaan minkälaisessa käsineessä tahansa, mutta ainakin kuvissa oleva hansikas näyttää olevan nahkainen eli ehkä aika paksu. Onko jollain enemmän tietoa?

Oletteko te törmänneet jänniin käsityökeksintöihin viime aikoina? Tai muuten vain jänniin juttuihin?
2 kommenttia on "kaksi käsityölöytöä"
  1. Ihana tuo eka, mutta tuo toka, voi vitsi, jos se toimii todella niin meikä olis ainakin innokas ostaja! Onhan se nyt niin rankaa kun aina pitää ottaa hanska pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kädetkin kuivuu, kun ne jatkuvasti altistuu kylmälle :) Tarvii kyllä varmaan selvitellä tuota hopealangan toimivuutta.

      Poista