hyville ihmisille

22.5.2013

Taas lahjotaan äitiä.
Ja kummityttöä.

Minkäs sille mahtaa, että molemmat ovat niin mahtityyppejä, että ansaitsisivat huomionosoituksia varmasti vieläkin useammin. Vaikka silloin, kun työviikon jälkeen poljen moikkaamaan kummityttöä, joka täydessä melkein kymmenen kuukauden suloisuudessaan hekottaa ääneen, kun hassu täti vaikka hyppää, heittää pallon ilmaan tai taputtaa jalkapohjaa pöydän alla (kummitytön, ei omaa). Tai silloin, kun äiti soittaa graduesityksen tai ensimmäisen työpäivän jälkeen ja kysyy, että miten meni, vaikka tytär ei melkein koskaan soita äidille, eikä jokasunnuntaisissa puheluissakaan osaa oikein kertoa mitään.

Ryhdyin runolliseksi, koska itse tuotoksissa ei ole mitään uutta. Olen esitellyt tällaista korttihommaa jo täällä ja täällä, eikä alkuperäinenkään idea ollut oma, vaan täältä.


Äitini kuva on yhteiseltä ulkomaanmatkaltamme, jossa kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa. (Ovat muuten ihania paikkoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin.) Vihreäsävyiseen kuvaan oli helppo lisätä värikkäitä kukkia sinne tänne. Tehdessä innostuin erilaisista kirjontapistotyyleistä (sen jälkeen, kun olin googlannut, että mitäs kaikkia niitä olikaan), ja lopputulos muistuttaa vähän alakoululaisen kirjontanäytetyötä.


Kolmas kortti on kummitytön nimpparikortti, jonka tein tässä samalla, vaikka nimipäivä onkin vasta 15.6., kuten kuvastakin näkyy. Tämä kuuluu niihin lukuisiin ideoihin, jotka toteutan näinä tytön ensimmäisen elinvuoden monina ekoina kertoina ja ajattelen sitten jatkavani tulevina vuosina. Suunnittelen, kuinka hauskaa olisi antaa jokaisena nimipäivänä samantyylinen valokuvakortti kirjontoineen. Tai joka jouluksi tehdä erilaiset villasukat. Tai käydä aina kesällä samassa erityisessä paikassa retkellä.

Ja vaikka alussa maalailinkin ajatusta siitä, kuinka nämä kaksi, äiti ja kummityttö, ansaitsisivat huomionosoituksia yleisestä mahtavuudestaan, täytyy kuitenkin myöntää, että nämä ovat synttäri- ja nimipäiväkortit.

Mutta ajatus on tärkein, niinhän sanotaan.
2 kommenttia on "hyville ihmisille"
  1. Voi vitsit miten kiva idea! Eli siis kuvaan vaan tökitään reiät ja sitten langalla ja neulalla läpi? Vai pääseekö pelkällä neulalla ihan hyvin läpi ilman esitehtyjä reikiä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Itse tein ohuella neulalla, hahmottelin yleensä kuvion ensin tökkimällä reiät ainakin vähän eteenpäin. Mutta ihan samalla neulalla siis tein kaiken, kyllä valokuvasta menee hyvin läpi :)

      Poista