kuusta kuusen päälle

13.12.2012

Edellisistä vuosista poiketen ehdin tänä vuonna laittaa joulukortit postiin joulumerkeillä varustettuina. Pakko myöntää, että tuntui kivemmalta kuin siniristilippumerkin lätkäiseminen korttiin pari päivää ennen aattoa. Suhtaudun perinteisiin usein jotenkin juhlallisesti, mikä sai joulukorttien postittamisen muuttamaan arkisen keskiviikon joulusymbolien täyttämäksi juhlaksi. Tänään sama meno jatkui, kun työpaikallani kävi läheisen ruotsinkielisen ala-asteen viidesluokkalaisia esittämässä liikuttavan Lucia-shown.

Jotta pääsin tänä vuonna mukaan kansaa yhdistävään joulukorttihälinään, päätin ottaa askartelujen kanssa varman päälle eli luottaa yksinkertaisuuteen ja kaivaa materiaali varastoistani. Pallopaperi saattaa ehkä joidenkin mielestä muistuttaa enemmän tonttulakkia kuin joulukuusta, mutta joulujuttu kuin joulujuttu. Juhlan tuoja kuin juhlan tuoja.

 
  

Vasta tätä kirjoittaessani huomasin, että niin kortissa kuin postimerkissäkin on tosiaan kolmionmallinen kuusi, jonka kärjessä tuikkii tähti. Tårta på tårta kääntyy tänä jouluna muotoon kuusta kuusen päälle.

Miten te osallistuitte tämän vuoden perinnehälinään, joka tunnetaan myös nimellä joulukorttien viimeinen postituspäivä? Tuntuiko juhlalliselta?
2 kommenttia on "kuusta kuusen päälle"
  1. Ihania! Ja tarpeeks yksinkertaisia että niitä jaksaa tehdä useammankin kuin yhden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla ei onneksi ole tapana tehdä ihan järjetöntä määrää joulukortteja, mutta muistan niiden lähettämisen yleensä vasta niin myöhään, että yksinkertainen saa olla kaunista. :)

      Poista