valoisia lahjoja

23.12.2012

Eilen paistoi aurinko! En edes muista, milloin olen viimeksi nähnyt auringonvaloa, luonnonvaloakin viimeksi viikonloppuna, ellei lasketa sitä, kun töissä kävellään (sisällä) lounaalle tai kun käyn jonkun sellaisen työkaverin pöydän luona, jonka ikkunoista näkee ulos.

Auringonpaistehehkutus liittyy paitsi yleiseen fiilistelyyn myös siihen, että tästä valoilmiöstä johtuen oli totta kai pakko kuvata yksi joululahja. Tai oikeastaan juuri tämä yksilö on synttärilahja joulupäivänä syntyneelle läheiselle, mutta samantyyppinen ylläri paljastuu myös äitini joulupaketista.


Äitini lahja on vähän isompi ja tehty kokonaan tummanhaarmasta kuteesta. Tähän käytin loput tummemmasta virkkauskuteesta ja loput paikkasin matosta ylijääneellä trikookuteella. Ohje on Kangasaitan.

Tuossakin ohjeessa neuvotaan muuten käyttämään ontelokudetta, johon olen itse törmännyt vain Tiimarissa, jossa värivalikoima on ollut melko suppea. Käyttämäni kuteet olen hankkinut Oulunkylän Lankamaailmasta, mutta siellä ei taideta myydä ontelokudetta? Onko sitä tarjolla muissa Helsingin lankakaupoissa? Ja onko se hinnaltaan tyyriimpää kuin trikookude?
2 kommenttia on "valoisia lahjoja"
 1. Minä ostin oman ontelokudevyyhtini Snurresta Hietsun torin laidalta - tosin poistomyynnistä. Kauppias kertoi, että poistaa ontelokuteen valikoimista, koska trikookudetta menee enemmän ja on hankala pitää suurta värivalikoimaa kummassakin kuteessa. Ontelokude on siis kalliimpaa kuin trikookude! Olen nähnyt ontelokudetta myös joissain muissa käsityökaupoissa, mutta en nyt mene sanomaan nimiä kun en ole ollenkaan varma, että missä. Anyway trikookude on mielestäni ihan yhtä kelpoa kuin ontelokude, vaikken asiantuntija olekaan.

  Kivaa joulua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista. Ajattelin, että ontelokuteesta saattaisi tulla siistimpää jälkeä, vaikka ei se siistiys taida kudehommista niin keskeistä olla, pieni rosoisuus kuuluu mielestäni asiaan.

   Hyvää joulun jatkoa sinulle myös!

   Poista