eläinpeitto on valmis

15.12.2012

Niin se koitti vaan tämäkin päivä, että eläinpeitto valmistui.  Pitkästä taipaleesta tähän pisteeseen voi lukea täältä.

Nyt kun peitto on valmis ja on luultavasti löytämässä tiensä yhden pienokaisen joulupakettiin, on hyvä aika jossitella. Eli jos nyt tekisin uuden eläinpeiton, näitä asioita miettisin:

- Virkkaisin ainakin palojen reunat etureunasta (oikealla puolella) tai molemmista reunoista etupuolen kohoraitojen välttämiseksi. Ehkä myös itse palat, jotta sisällä kulkevat langat piiloutuisivat paremmin ja pinta olisi sileämpi.
- Miettisin värien yhteensopivuutta paremmin: vähemmän realistisuutta, enemmän harmoniaa. (Ja vähemmän oranssia.)
- Päättäisin muutaman silmukkamäärän, jonka kokoisia palat olisivat. Kokojen ero olisi reunakerroksilla kurottavissa ja tarvittavien reunakerrosten jälkeen palat olisivat saman kokoisia, jolloin yhdistäminen olisi helpompaa ja lopputulos selkeämpi.
- Panostaisin palojen sijoittamiseen enemmän, jotta eläimet eivät katsoisi ulos peiton reunasta ja värit jakautuisivat tasaisemmin. Ehkä suunittelisin koko peiton väreineen ja kuvioineen jo etukäteen. (Luultavasti en.)

Jossittelusta huolimatta olen peittoon tyytyväinen, sen tekeminen oli hauskaa ja siihen uhraamani tuntien ja rakkauden ansiosta annan sen mielelläni lahjaksi.

Mietin hankkivani peiton oheen jotain mukavaa eläinsatukirjaa. Onko vinkkejä?
4 kommenttia on "eläinpeitto on valmis"
  1. Vau miten hieno peitto! Iso työ on siinä ollut, en tiedä riittäisikö omat hermot vastaavaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olihan siinä hommaa, mutta kun hiljalleen tekee, niin ei tunnu niin pahalta :)

      Poista