batman-tyyny

9.1.2013Viimeinen lahja uunista ulos.

Olen lykännyt veljeni joululahjan esittelyä kahdesta syystä. Ensinnäkin kuvat ovat kauheita, sillä en ehtinyt kuvata valmista lahjaa päivänvalossa. Toisekseen lahjakaan ei ole mitenkään erityinen.

Pikkuveljelleni on erittäin vaikea ostaa lahjoja, hän kun ei ole mikään pieni enää, vaan 24-vuotias teekkari, joka meni viime vuonna naimisiin. Toisin oli joskus (lahjojen oston, iän, teekkariuden ja siviilisäädyn suhteen).

Kuka muistaa vuosien takaa tosi-tv-sarjan Queer Eye for the Straight Guy (suomeksi Sillä silmällä)? Ja nyt en tarkoita sitä suomalaista laimennettua versiota, vaan alkuperäistä amerikkalaista, jossa oli se söpö kulttuurihomo ja kreisi muotihomo. Pikkuveljeeni ja hänen lahjomiseensa tämä ohjelmahelmi liittyy niin, että sarjan ollessa kuumimmillaan ilmestyi myös suomennettuna tv-homojen tekemä opaskirja heteroille. Kirjassa annettiin pukeutumisohjeita, neuvottiin käyttäytymään hankalissa tilanteissa ja opastettiin monenmoisessa asiassa, jossa 2000-luvun alussa kaikkien homojen ajateltiin olevan asiantuntijoita. Kuten esimerkiksi naisten hurmaamisessa. Ostin kirjan pikkuveljelleni ajatuksenani antaa se joskus lahjaksi. Olin kuitenkin niin ylpeä löydöstäni, etten malttanut odottaa seuraavaan jouluun tai syntymäpäivään, vaan annoin kirjan pikkuveljelleni pian hankkimisen jälkeen ilman sen kummempaa juhlapäivää. Lahja osui ja upposi teini-ikäiseen veljeeni ja sen neuvoihin palattiin monesti.

Syytän kuluneita vuosia, pidentynyttä välimatkaa ja vähentynyttä yhteydenpitoa siitä, että tänä vuonna vielä viikko ennen joulua pääni surisi tyhjää miettiessäni joululahjaideoita pikkuveljelleni. Lopulta päätin soveltaa isäni lahjaa (uudet sohvatyynyt, isäni kun viettää kotonaoloajastaan ison osan sohvalla kirjoja lukien). Ihan pelkkiä sohvatyynyjä en sentään ilman veljeni vaimon hyväksyntää rohjennut ostaa, joten päätin tehdä jotain itse.

Siten syntyi idea tyynynpäällisestä (Anttilasta ostettu), johon kirjoin Batmanin täältä tutun mallin mukaan. Pistin sisään vielä tyynyn ja pantterimix-pussin, ja tämän joulun vaivalloisimmin ideoitu lahja oli valmis.
4 kommenttia on "batman-tyyny"
 1. Tosi hauskan tyynyn olet tehnyt! Pitäisi itsekin taas ottaa joku ristipistoprojekti tehtäväksi.

  Blogissani on sinulle tunnustus! :)

  VastaaPoista
 2. Hehei, tämähän on hauska! Ristipistot epäperinteisistä aiheista ovat aina kivoja. :) Muutenkin löytyi kivoja juttuja sun blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omassa blogissasikin näytti olevan vaikka mitä hienoa.

   Poista