puikoilla ja päässä

6.1.2013

Olen jo reilun viikon ollut enemmän tai vähemmän flunssassa. Kaksi viikonloppua ja vuodenvaihde meni niistäessä ja köhiessä, nyt suurinta vaivaa aiheuttavat lukossa olevat korvat (etenkin vasen korva). Ala-asteikäisenä kärsin toistuvista korvatulehduksista, ja muistan kuinka lukkoon menneet korvat piti silloin avata puhaltamalla ilmapallo sellaisella nenäjutulla. Se oli ihan kauheaa, kun tiesi, että kohta sattuu, mutta silti piti vaan puhaltaa, koska muuten ei saanut poistua keittiöstä. Aikuisilla sama homma toteutetaan ilmeisesti ihan vaan "puhaltamalla" sieraimet ja suu kiinni. Olen aloittanut puhaltamisen monta kertaa, mutta aina jossain vaiheessa on pakko lopettaa, kun poksahtaminen pelottaa niin paljon. Syytän lapsellisuudestani sitä kauheaa valkoista nenäilmapallosysteemiä.

Sairaskertomuksesta asiaan. Neljän seinän sisällä levätessä on ollut aikaa käsitöille ja ennen kaikkea käsitöiden suunnittelulle, johon energia on riittänyt, vaikka istuva asento tai silmukoiden laskeminen tuntuisikin liian työläältä.

Aloittamistani töistä merkittävin on neule, jonka tekemistä onkin tullut pohdittua. Kutituskammoisen langaksi valikoitui puuvilla ja malliksi ensikertalaiselle sopivan yksinkertainen löysä neule. Myöhemmin lisää, sillä olen innoissani.

Suunnitteluvaiheeseen taas pääsivät ainakin värikäs aaltokuvioinen viltti (Pientä kivaa -blogin Petran peitto on mahtava!) ja huivi ohuesta langasta (esim. tällainen). Lisäksi äidille tekisi mieli tehdä Eilen tein Tadaa!-huivi ja kummitytölle värikäs pipo. Jotain jaksoin myös pinnailla Pinterestissä, joten sieltä löytyy lisää suunnitelmia ja haaveita.

Tekstin aloittamisen ja julkaisemisen välissä hoidin yhden kyläilyn, voitin Trivial Pursuit -matsin ja unohduin muutenkin tekemään kaikkea muuta, ja nyt vasen korva on auki! Oikea tuntuu taas olevan lukossa, mutta nyt esimerkiksi puhuminen (ja kuuleminen) ei enää tee pahaa. Voiton puolella!
Post Comment
Lähetä kommentti