Eläinsatupeitto sitten joskus

12.8.2012

Kun nyt pääsin ihmettelemästä yhtä peittoa, tulee heti perään seuraavaa. En vaan voinut vastustaa, kun näin tämän Hupsistarallaan blogissa. Joo, kyse on eläinsatupeitosta.

Kävin lainaamassa kirjastosta Sanna Vatasen kirjan Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta! (WSOY 2010), josta alkuperäinen ohje löytyy. Hinku päästä tositoimiin oli kova, joten kaivelin lankavarantojani ja löysin puuvillalankoja pingviinin tarvittavissa väreissä. Palan neulottuani aloin kuitenkin miettimään nurjaa puolta, joka ahkerasta langanviennistä (?) huolimatta jäi omilla taidoillani aika rumaksi ja epäkäytännölliseksi. Google soi, ja löysin Keskeneräisyyksiä-blogin, jonka kirjoittaja oli tehnyt peiton virkaten. Kirjovirkkaus oli minulle ihan uusi juttu, enkä meinannut millään tajuta, että miten sitä voidaan tehdä tasona (ohjeiden mukaan ei oikein voidakaan, ellei katkaise lankoja joka kerroksen jälkeen). Tähänkin löytyi onneksi ohje Keskeneräisyyksiä-Jennyltä.


Tässä välissä ehdin käydä lankakaupassakin (mun jämälangat on lähinnä villaisia ja erittäin maanläheisen värisiä), ja nyt on sitten yksi pala valmiina (kai tämä lasketaan valmiiksi, vaikka päättelyt ovatkin vielä tekemättä ja silmät puuttuvat). Langanpäiden runsaus johtuu siitä, että ruskea lanka on jotain liukuvärjättyä (ihan oikeaa jämälankaa, tosin en ole varma, olenko ikinä tehnyt tästä mitään), joten aina epäsopivan värin alkaessa piti katkaista ja rullata kerää seuraavaan oravaisen oranssiin kohtaan, samasta syystä johtuvat myös nuo persoonalliset viirut siellä täällä. Söpön pullukkaoravan ohje on Vatasen kirjasta (siellä siis neulottuna, mutta sama kuvio sopii virkkaukseenkin). Sen verran paljon pohtimista, purkamista ja uudelleen tekemistä jo yhden palan tekeminen vaati, että tähän asti kuluneita tunteja en uskalla edes laskea. Onneksi saajasta ei ole edes tietoa (raaskinkohan edes antaa tätä kenellekään), joten kiirettä ei ole. Realistisin saaja lienee 10 päivää sitten syntynyt siskontyttö - sitten kun hän täyttää viisi. Tästä siis kuullaan varmasti vielä pitkään.

Valmistumista odotellessa voi ihailla muiden tuotoksia:
Post Comment
Lähetä kommentti