kruunupää

20.3.2016
virkattu kruunu, leikkikruunu

Kummityttöni elää tällä hetkellä ainakin osan päivistään kimaltavassa maailmassa, jossa seikkailee prinsessoja, kuninkaita ja kuningattaria, mörköjä ja uljaita ratsuja. Juhlia tässä maailmassa järjestetään jatkuvasti (on mm. ihan ok, että äiti ja tytär menevät peräkkäin naimisiin saman miehen kanssa), minkä lisäksi päivät täyttyvät lastenhoidosta ja erilaisten hirviöiden pakenemisesta.

Kun pari viikkoa sitten vietimme yhdessä viikonloppua vanhempieni luona, kulki tyttö valtaosan sisällä vietetystä ajasta muovinen kruunu päässään jaellen rooleja tielle sattuville sukulaisille: hän itse oli prinsessa Sofia (ei tytön oikea nimi), mummusta tuli kuningatar, vaari ja minä vuorottelimme prinsessa Sofian siskon ja mörön rooleissa.

Vaikka en halua ohjata lasta liikaa vaaleanpunaisiin prinsessaleikkeihin, suhtaudun roolileikkeihin kuitenkin hyvin myönteisesti. Vaatii mielikuvitusta ja tarkkailukykyä omaksua rooleja, ja leikkiessä tulee samalla rakenneltua kaikkia ja remuttua ympäriinsä. Omin aiemmin kerännyt Pinterestiin ohjeita erilaisiin rooliasusteisiin, kuten häntiin ja korviin, mutta koska prinsessat ovat pop, päätin lähteä hupsutukseen mukaan.

Ohjeita virkattuihin (ja neulottuihinkin) kruunuihin löytyy vaikka kuinka, omani löysin Dropsilta. Seurasin ensin suomenkielistä ohjetta, mutta joko siinä on jotain häikkää tai en tajunnut, joten vaihdoin englanninkieliseen. Klikkaa tästä ohjeeseen.

Langaksi valitsin kaksinkertaisen Novitan Miamin ja koukun kooksi kutosen. Ympärysmitaksi näillä aineksilla tuli yhtään venyttämättä reilu 45 cm. En ole vielä päässyt testaamaan, mahtuuko kruunu prinsessan päähän vai onko hovihaaveet hylättävä tähän.

virkattu kruunu, leikkikruunu lapselle
kruunu lapselle, virkattu, kruunu

Kun otin näitä kuvia, radiossa alkoi soida Lorden Royals.

And we'll never be royals.
It don't run in our blood,
that kind of luxe just ain't for us.

Okei sitten. Kruunu pois päästä ja takaisin sunnuntaisiivouksen pariin.
Post Comment
Lähetä kommentti