langasta lampunvarjostin

24.10.2012

Vähän aikaa sitten uutisoitiin yrityksestä, joka on keksinyt alkaa myymään Ikean huonekaluihin sopivia päällysteitä, joilla koko kansan huonekaluista saa edes hieman persoonallisemman näköisiä. MyKea ei ole yksin markkinoilla, sillä internetin ihmemaasta löytyy monenlaista yrittäjää Ikea-huonekalujen tuunauksen saralta. Ainakin Bemz ja SaveMySofa myyvät Ikean sohviin ja tuoleihin uusia kangaspäällisiä, ja Prettypegsin tuotteilla voi laittaa sohvien ja sänkyjen jalat vaihtoon. Saksasta löytyy parikin yritystä, jotka tarjoavat pelastuksen kloonattuihin Ikea-koteihin kyllästyneille.

Todellinen aarreaitta Ikea-huonekalujen omistajille (ja niihin kyllästyneille) on Ikea Hackers -blogi. Blogissa esitellään erilaisia tuunauksia, joita ihmiset ovat Ikea-huonekaluilleen tai niiden avulla tehneet. Tuunaukset vaihtelevat huonekalujen päällystämisestä anopinkieli-kasveille täytetyn sängynpäällisen rakentamiseen ja raastinlampusta lasten piirustusten ripustamiseen. Luulen, että blogista löytyy mitä vain, jos vaan jaksaa selailla.

Oma ensimmäinen Ikea-tuunaukseni on hyvin yksinkertainen ja valmistuu nopeimmilta alle tunnissa. Sain ajatuksen, kun etsiskelin ohjetta ja ideaa virkatun lampunpäällisen tekemiseksi (pimmelin outous on alkanut vähän kyllästyttämään, tekoauringoksikin tuo on tässä synkkyydessä liian väritön) ja törmäsin tähän ohjeeseen. Langalla päällystetty lampunvarjostin näytti sen verran kotoisalta ja kauniilta, että päätin itsekin kokeilla sellaista synkeän ruskeaa Ikea-lampunvarjostintani päällystämään.


Ensin meinasin jotain jännempää virkkaustekniikkaa, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan vähän isomman koukun (todellisuudessa en omista koukkua väliltä 4-8), jolloin kiinteillä silmukoilla virkattu pinta on sopivan löysä ja elävä. Ruskea varjostin näkyy alta vähän tyhmästi, valkoinen olisi mielestäni raikkaampi, mutta ei se mitään, näillä mennään. Valon kirkkauteen paksu lanka vaikuttaa jonkin verran, joten esimerkiksi työvalon päällystykseen en tätä välttämättä suosittele.
1 kommentti on "langasta lampunvarjostin"