pöllöpää

21.10.2012

Minulla ja siskollani on aika erilaiset maut. Siskoni mielestä värikkäät tennarit ovat kenkien ykkösiä, minä valitsen mieluummin klassiset nilkkurit. Siskoni pukeutuu trikootunikoihin ja legginseihin, itse pidän maksihameista ja löysistä paidoista. Ja niin edelleen.

Tyyliemme ja makujemme erilaisuudella ei ole hitusen väliä, mutta nyt olen huomannut muutaman kerran miettiväni, miten itse pukisin siskoni pienen tytön, joka tunnetaan täällä myös kummityttönäni. Jos hän olisi minun, pukisin vauvalle paljon värejä. Laittaisin tytön päälle samaan aikaan pallopaidan ja raitahousut. Ilmojen kylmetessä vetäisin jalkaan vielä salmiakkikuvioiset villasukat. Ja villapaitoja, oi villapaitoja minä hänelle pukisin.

Lapsen vanhemmatkin pukevat vauvan kivasti, mutta en silti oikein tiedä, mistä he lapsellaan pitävät. Luultavasti sillä ei ole heille edes väliä, ja hyvä niin. Eihän lapsi ole mikään asustenukke. Mutta kuten aiemmin kävi ilmi, näin lapsettomana on helppo ajatella, että oma pieni olisi kiva pukea kauniisti. Niin että eri lähteistä tulevien nesteiden siivoamisen välissä voisi ihastella, että "onpa tuo söpö tuossa paidassa" (ihan kuin siihen mitään paitaa tarvittaisiin). Tai huivi kaulassa. Tai sukat jalassa. Tai pöllöpipo päässä?

Pöllöpipo siksi, että olen tehnyt sellaisen. Kolmesta syystä se kuitenkin koristaa tällä hetkellä peiliäni kummityttöni pään lämmittämisen sijaan. 1) Minä en sitten ole mikään hemmotteleva täti, jolta saa koko ajan lahjoja. 2) En ole ihan varma oikeasta koosta, joten pidän itselläni mahdollisuuden purkaa pipo ja tehdä suurempi tai pienempi. 3) En tiedä, haluavatko kummityttöni vanhemmat pukea lapsensa pöllöpipoon.


Pöllöpipon ohje on täältä. Langat ovat DROPS Parisia ja koukku nelonen.

Kuinka rohkeita te olette tekemään muille vähän erikoisempia käsitöitä? Olenko ainoa lälläri?
4 kommenttia on "pöllöpää"
 1. Suloinen pöllöpipo. Minä pitäisin itse ja pukisin lastenikin päähän. :)

  Kavereiden lapsille on tullut tehtyä lähinnä ihan perus prinsessajuttuja, kun on tuollaisia prinsessatyylisiä tyttöjä ollut, eikä heille itsellensä enää kelpaa mikä tahansa.

  Erikoisempiakin juttuja voisin tehdä, jos olisi lapsia jotka itse suostuisivat (tai olisivat niin pieniä, että vanhemmat päättäisivät) pitämään sellaisia.

  Blogisi nimi on muuten ihan mahtava. Voi kun olisi minullekin joskus hoettu tuota, niin voisin osatakin kaikenlaista enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ainakin joku tykkää pöllöpiposta! Sitten on aivan varmasti vähän eri juttu, kun lapset osaavat itse ilmaista makunsa, kummityttöni kanssa mennään tosiaan vielä ihan vanhempien päätöksellä.

   Kiitos nimikehuista, se on kyllä hyvä hokema :)

   Poista
 2. Etsiskelin tuossa pöllöpipon ohjetta ja tää pipo olis kaikkein hienoin :) mahtaisko jostain löytää ohjetta suomeksi? Mulla on taidot ruosteessa niin virkkaamisen kuin englanninkin suhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, nopeasti katsottuna täältä näyttää löytyvän aika samantapainen ohje: http://amsihandmade.blogspot.hk/2013/04/virkkaa-lapselle-pollopipo-ohje.html. Kannattaa tosin virkata spiraalina (eikä siis edestakaisin), jotta välttyy sauman ompelulta.

   Poista